Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

LastPass you will have to remember

Το LastPass είναι ένα πρόγραμμα  το οποίο αποθηκεύει σε μια βάση δεδομένων τα user και passwords τα οποία χρησιμοποιείτε για να κάνετε login στις διάφορες ιστοσελίδες. Το ενδιαφέρον είναι πως τα δεδομένα σας αποθηκεύονται κωδικοποιημένα! Την ίδια λειτουργεία μπορεί να πεί κάποιος πως την παρέχουν και οι διάφοροι browsers(πχ Firefox), μόνο που τα στοιχεία αυτά δεν είναι κωδικοποιημένα, ούτε ασφαλή απο δεύτερα άτομα. 
Αυτό αποδεικνύεται τρέχοντας τον Firefox στο Tools-Options-Security-Saved Passwords όπου μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα - user -password.

Το πρόγραμμα αυτό είναι freeware και μπορείται να το κατεβάσετε απο  https://lastpass.com/

Ένα μικρό tutorial σε video για το πώς να χρησιμοποιήσετε το LastPass




Πώς προέκυψε να μάθω γι' αυτό ; Η αιτία ήταν το μάθημα της διδακτικής! Μετά απο την δημιουργία λογαριασμών σε 6-7 ιστοσελίδες είχα εκτεθημένα σε ένα .txt αρχείο users και passwords. Εκτός αυτού ήταν αναμενόμενο να καταντήσει λίγο έως πολύ σπαστικό κάθε φορά να κάνω login σε κάθε ιστοσελίδα. Έψαξα στο google για "password manager freeware" και ένα απο τα αποτελέσματα ήταν αυτό εδώ το προγραμματάκι.
( Προσωπικά, δεν θα το χρησιμοποιούσα για αποθήκευση κωδικών τραπεζικού λογαριασμού direct banking κλπ, αλλά για λογαριασμούς όπως twitter,bitly.. είναι ο,τι πρέπει )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου