Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Προβολή αρχείου .docx χωρίς την χρήση Microsoft Office 2007

Ένα πρόβλημα που έχω ξανα παρατηρήσει αλλά δεν μπήκα ποτέ στο κόπο να ασχολήθω γιατί δεν με αφορούσε άμεσα εκείνη τη στιγμή, είναι η αδυναμία προβολής .docx αρχείων με εκδόσεις Microsoft Office πριν απο το 2007.
Χθές έπρεπε να στείλω ένα .docx αρχείο σε ένα φίλο ο οποίος δεν διαθέτει τα Office 2007. Σαφώς θα μπορούσα προηγουμένως να το αποθηκεύσω ως .doc και να μην υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Για δική μου τύχη, το αρχείο το είχα στείλει στο gmail.  Το αρχείο αφού κατέβηκε, δεν μπορούσε να γίνει open . Κατα λάθος, το παιδί πρόσεξε πως μέσω του gmail , μπορείς να κάνεις προβολή .docx αρχείων χωρίς να έχεις εγκατεστημένο το Office2007. Έτσι έμαθα και εγώ πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Το έψαξα λίγο αργότερα περισσότερο και βρήκα πως υπάρχει και το google docs όπου μπορείς να ανεβάσεις αρχεία, έστω .docx τα οποία μπορείς να τα διαβάσεις απο εκεί.

Ένα μαθησιακό γεγονός μπορεί να προκύψει χωρίς την θέληση μας. Μερικές φορές μαθαίνουμε πράγματα απο τυχαία γεγονότα, όπως το πιο πάνω. Καλό είναι να ψάχνουμε και εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης συγκεκριμένων προβλημάτων ώστε αργότερα  να έχουμε ευελιξία στις επιλογές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου