Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Windows can speak!

Έτυχε μια μέρα καθώς καθόμασταν παρέα στο σπίτι να ακούσω τον υπολογιστή να μιλά! Λέω κάποιος θα πειραματίζεται και πηγαίνω προς τον υπολογιστή. Καθόταν ένα παιδί απο την παρέα και ό,τι έδινε σαν input σε μία ιστοσελίδα, ακουγόταν απο το ηχεία. Έβαζε κατι biiib biiib και το μόνο που κάναμε ήταν να γελάμε. Κανείς δεν είχε δώσει σημασία σε πιο site πειραματιζόταν.
Τυχαία διάβαζα ψες για διάφορες λειτουργείες που παρέχουν τα windows, που ως συνήθως δεν γνωρίζουμε.( Προσωπικά δεν ασχολούμε περισσότερο  απο ο,τι χρειαζομαι για να φέρω εις πέρας αυτό που θέλω να κάνω την συγκεκριμένη στιγμή). Ούτως παραδόξως, έπεσε στο μάτι μου "make your pc to speak" και λόγω του γεγονότως που είχε συμβεί, πήγα κατευθείαν να το διαβάσω.

Είναι υπερβολικά εύκολο να γίνει ακολουθώντας τα πιο κάτω βήματα
1. Δημιουργήστε ένα νεό αρχείο .txt και copy-paste μέσα σε αυτό το πιο κάτω κείμενο

Dim message, sapi
message=InputBox("What do you want me to say?","Speak to Me")
Set sapi=CreateObject("sapi.spvoice")
sapi.Speak message




2.Κάντε save as.. το αρχείο αυτό με το όνομα speak.vbs



3. Ανοίξτε το αρχείο speak.vbs που μόλις δημιουργήσατε και γράψτε το κείμενο που θέλετε να ακούσετε. Επιλέξτε  ΟΚ.


Όσο και αν φαίνεται παράξενο κάποια πράγματα που ξεκινούν απο αστείο μπορεί να καταλήξουν σε γεγονότα μάθησης.Αν δεν τύγχαινε το γεγονός εκείνο το βράδυ,δηλαδή να καθήσουμε και να γελάσουμε με τον υπολογιστή που μιλούσε,το "make your pc to speak" είμαι σίγουρος πως θα το προσπερνούσα. Αν και εδώ το γεγονός μάθησης δεν είναι απο μόνο του σημαντικό μπορεί και μή ενδιαφέρον,έχω καταλάβει πώς και τα καθημερινά αστεία μπορεί να μας οδηγήσουν στην γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου